go
Co:Jedzenie
Gdzie
Kiedy

Gotowi na prawdziwe lodowe obżarstwo? Nie ma na to lepszego terminu niż środek lata! W jednym miejscu znajdziecie nalepsze lody rzemieślicze w najbardziej pożądanych smakach - zielona herbata matcha, oreo czy o smaku bezy z marakują. Klasyczne lody gałkowe z najlepszej ...

Po raz kolejny zapraszamy na Kolację Sen Nocy Letniej. Wyjątkowa kolacja pod gołym niebem, przed wejściem głównym do Pałacu Kultury i Nauki, podczas której celebrujemy wspólnotę stołu. Motywem przewodnim tegorocznej edycji będą stolice kultury. Kulinarna, muzyczna i estetyczna ...

23 i 24 czerwca Żarcie Na Kółkach ponownie wjedzie do Bezogródek food truck park ze smakowitą ekipą food trucków. Wspólnie świętować będziemy zakończenie roku szkolnego i rozpoczęcie najlepszego momentu w roku. CZEŚĆ LATO! Jak zwykle wybierzemy dla Was najlepszych. Na ...

Halo Mięsożercy! Halo miłośnicy steków! Halo fani Szymona Stacha! Ostatnie miejsca na wieczorne warsztaty! Chcecie poznać przepis na idealne wysmażonego steka - przybywajcie! Stach Szymon Menu: - Stek z antrykotu z konfitowanym czosnkiem - Stek z polędwicy wołowej ...

Zapraszamy na leniwe niedzielne śniadanie w ULu. Co tydzień nowe wegetariańsko-wegańskie menu śniadaniowego bufetu, z pastami, sałatkami, deserami, utrzymanymi w znanej z ULu fuzji smaków polskich i dalekowschodnich. Śniadaniowa miska to 30zł od osoby. Płacisz raz i jesz ile ...

Zapraszamy na otwarte śniadania! Masz apetyt na to miasto? Podziel się nowinami i smacznym kąskiem! Dowiedz się co w mieście piszczy! Jeśli chcesz wspólnie z nami zjeść ciekawe śniadanie, jesteś wolontariuszką/em, osobą związaną z organizacjami pozarządowymi, inicjatywami ...

Hola Amigos! Wakacje czas zacząć! Gorące słońce, nadmorską bryzę czuć w każdym kęsie hiszpańskiej kuchni! Zapraszamy Was na hiszpańską kulinarną fiestę, którą poprowadzi dla Was Adrian Stojewski. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami ...

Szkolenie z alchemikiem cukiernictwa - Leonardo Di Carlo, który podczas szkolenia pokaże, jak najlepiej produkować różnego rodzaju nowoczesne i eleganckie desery. Wyjaśni, w jaki sposób racjonalizować pracę za pomocą inteligentnej i korzystnej ekonomicznie produkcji, poda ...

Od dziś wszystkie informacje i zawsze świeże menu foodtrucków pojawiających się u nas w każdy wtorek i czwartek możecie sprawdzać tutaj! Did you know that all information about foodtrucks as well as their new menu you can check on event page ...

W czwartkowe wieczory zapraszamy wszystkich miłośników steków i burgerów! W naszym menu specjalny zestaw: burger + frytki + piwo pszeniczne za 39,00 PLN oraz steki z dodatkami do wyboru. Steak & Burger Night w każdy czwartek od 17:00 do 23:00, tylko w Restauracji ...

Jajecznica eko na maśle, omlet z kwaśną śmietaną, bułka z baraniną, orkiszowe wafle z boczkiem z grilla. 99% składników będzie od naszych pietruszkowych rolników (z wyjątkiem przypraw). Wszystko lokalne i sezonowe! Najlepsze i najświeższe jakie tylko możemy zdobyć. Po prostu od ...

Targ Śniadaniowy zaczyna szósty rok !! swojej działalności w miejscu gdzie wszystko się zaczęło Przed nami start sezonu i świętowanie ukończonych 5 latek. Dzięki współpracy z Urząd Dzielnicy Żoliborz m.st. Warszawy w tym roku odbędzie się kilka wydarzeń specjalnych z ...

Domowe kiszonki są zdrowe i smaczne, dostarczają witamin i dobrych bakterii. Kiszenie warzyw nie zajmuje dużo czasu i wcale nie potrzeba wielkich, drewnianych beczek i ogromnych piwnic. Na warsztacie na temat kiszonek odpowiemy na pytania: - jakie warzywa można kisić? - jakie są ...

Zapraszamy na specjalną edycją szabatowego drugiego śniadania - w ramach 28. Festiwalu Kultury Żydowskiej. Tym razem wyjdziemy z Chederu i zabierzemy Was na piknik na Bulwarach Wiślanych. Orzeźwiająca bryza, słony zapach morza, palące słońce, bliskowschodnie dźwięki i pyszne ...

Zapraszamy Was na wyjątkowy Street Food! Dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi czy indyjska aromatyczna pakora? A może gruzińskie chaczapuri czy libański tabbouleh? 23 czerwca w Radość zapachnie trawą cytrynową, imbirem i ostrym chilli. Będzie marynowana rzepa i czarny ...