Going. | Azjatyckie Noodles - Atuty Studio Kulinarne

Azjaci uwielbiają makaron wcale nie mniej niż Włosi!
Kolorowe i smaczne dania z makaronów azjatyckich podbijają ostatnio kubki smakowe Polaków.
Długi makaron w Azji oznacza długie życie, więc im jest dłuższy, tym lepiej.

Podczas warsztatów z pomocą Inessa Kim zrobimy:

1.Miso ramen – japoński makaron w rosole o smaku umami,
do którego ugotujemy nitamago, czyli jajko po japońsku

2.Chow mein – chiński makaron z kurczakiem i warzywami.
Smak łagodny

3.Kimchi udon – japoński gruby makaron z koreańską kapustą kimchi, czyli koreańsko-japoński fusion. Będzie ostro!

4.Chapchae – koreański makaron z batatów (glass noodles) z warzywami i wołowiną,
który będzie lekko pikantny.

Ramen, chow mein i udon wykonamy podczas warsztatów od podstaw,
natomiast do chapchae użyjemy gotowego makaronu.

Przygotujcie się na eksplozję doznań kulinarnych!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  uwielbiaja     dluzszy     kolorowe     wykonamy     wcale     smak     smaczne     batatow     ktory     dlugi     kulinarnych     pikantnyramen     makaronuprzygotujcie     chapchae     mniej     warsztatow     ktorego     nitamago     japonski     azjatyckich     udon     makaron     ostatnio     kubki     japonsku2chow     fusion     lagodny     wlosi     czyli     doznan     natomiast     noodles