Going. | Azjatyckie Noodles - Atuty Studio Kulinarne

Azjaci uwielbiają makaron wcale nie mniej niż Włosi!
Kolorowe i smaczne dania z makaronów azjatyckich podbijają ostatnio kubki smakowe Polaków.
Długi makaron w Azji oznacza długie życie, więc im jest dłuższy, tym lepiej.

Podczas warsztatów z pomocą Inessa Kim zrobimy:

1.Miso ramen – japoński makaron w rosole o smaku umami,
do którego ugotujemy nitamago, czyli jajko po japońsku

2.Chow mein – chiński makaron z kurczakiem i warzywami.
Smak łagodny

3.Kimchi udon – japoński gruby makaron z koreańską kapustą kimchi, czyli koreańsko-japoński fusion. Będzie ostro!

4.Chapchae – koreański makaron z batatów (glass noodles) z warzywami i wołowiną,
który będzie lekko pikantny.

Ramen, chow mein i udon wykonamy podczas warsztatów od podstaw,
natomiast do chapchae użyjemy gotowego makaronu.

Przygotujcie się na eksplozję doznań kulinarnych!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  dluzszy     wcale     kubki     lagodny     wykonamy     smakowe     lepiejpodczas     inessa     kolorowe     japonsku2chow     chow     ostatnio     udon     smaku     doznan     natomiast     gruby     fusion     polakow     kapusta     azjaci     wiec     bedzie     mein     ramen     wlosi     japonski     warsztatow     chinski     ugotujemy     jest     zycie