Going. | Azjatyckie Noodles - Atuty Studio Kulinarne

Azjaci uwielbiają makaron wcale nie mniej niż Włosi!
Kolorowe i smaczne dania z makaronów azjatyckich podbijają ostatnio kubki smakowe Polaków.
Długi makaron w Azji oznacza długie życie, więc im jest dłuższy, tym lepiej.

Podczas warsztatów z pomocą Inessa Kim zrobimy:

1.Miso ramen – japoński makaron w rosole o smaku umami,
do którego ugotujemy nitamago, czyli jajko po japońsku

2.Chow mein – chiński makaron z kurczakiem i warzywami.
Smak łagodny

3.Kimchi udon – japoński gruby makaron z koreańską kapustą kimchi, czyli koreańsko-japoński fusion. Będzie ostro!

4.Chapchae – koreański makaron z batatów (glass noodles) z warzywami i wołowiną,
który będzie lekko pikantny.

Ramen, chow mein i udon wykonamy podczas warsztatów od podstaw,
natomiast do chapchae użyjemy gotowego makaronu.

Przygotujcie się na eksplozję doznań kulinarnych!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  uzyjemy     kolorowe     ktorego     zycie     rosole     oznacza     jajko     kurczakiem     koreanskojaponski     dlugie     dlugi     smakowe     lepiejpodczas     chow     dania     ostatnio     kapusta     warsztatow     koreanski     doznan     azji     natomiast     podstaw     eksplozje     lekko     warzywami     podczas     pikantnyramen     kimchi     3kimchi     fusion     batatow