Going. | Azjatyckie Noodles - Atuty Studio Kulinarne

Azjaci uwielbiają makaron wcale nie mniej niż Włosi!
Kolorowe i smaczne dania z makaronów azjatyckich podbijają ostatnio kubki smakowe Polaków.
Długi makaron w Azji oznacza długie życie, więc im jest dłuższy, tym lepiej.

Podczas warsztatów z pomocą Inessa Kim zrobimy:

1.Miso ramen – japoński makaron w rosole o smaku umami,
do którego ugotujemy nitamago, czyli jajko po japońsku

2.Chow mein – chiński makaron z kurczakiem i warzywami.
Smak łagodny

3.Kimchi udon – japoński gruby makaron z koreańską kapustą kimchi, czyli koreańsko-japoński fusion. Będzie ostro!

4.Chapchae – koreański makaron z batatów (glass noodles) z warzywami i wołowiną,
który będzie lekko pikantny.

Ramen, chow mein i udon wykonamy podczas warsztatów od podstaw,
natomiast do chapchae użyjemy gotowego makaronu.

Przygotujcie się na eksplozję doznań kulinarnych!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  kurczakiem     chapchae     wlosi     podczas     polakow     podstaw     kapusta     jest     lagodny     smaczne     dania     kubki     podbijaja     ktorego     fusion     mniej     bedzie     koreanski     ktory     makaron     uwielbiaja     nitamago     dlugi     wykonamy     mein     azji     pomoca     wolowina     zycie     smaku     koreanska     rosole