Going. | Kuchnia Tatarska - Atuty Studio Kulinarne

Podlasie ma wiele kulinarnych skarbów!
To właśnie u nas spotykają się wpływy wielu kultur, które przenikając się tworzą niezwykły miszmasz!

Spotkamy tu smaki polskie, ukraińskie, litewskie, białoruskie, żydowskie , jak również tatarskie.
O tych ostatnich chcielibyśmy tego wieczora z Wami porozmawiać i wspólnie pogotować!

Spotkanie poprowadzi Tatarka - Miriema, czyli sympatyczna Pani Maria,właścicielka tatarskiej restauracji "Przysmaki tatarskie" w Supraślu.

Warsztaty podzielone będą na dwie części: pokazową i warsztatową.

1. Podczas części pierwszej POKAZU Pani Maria przygotuje wyśmienity pieróg z indykiem.
Ciasto do tej potrawy będzie wielokrotnie wałkowane i rozwijane,
dzięki czemu powstanie ogromna i bardzo cienka płachta ciasta na idealny, tatarski pieróg.

2. Podczas części warsztatowej, wspólnie przygotujemy :

Kartoflaniki, czyli tradycyjne tatarskie danie przygotowane z jajek i ziemniaków
w formie małych pierożków z finezyjnie wywiniętą falbanką.

Czebureki, czyli smażone pierogi, u nas w wersji deserowej,
z farszem cynamonowo jabłkowym.


Gorąco zapraszamy!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  tatarski     ukrainskie     wysmienity     bardzo     pokazu     przygotujemy     czesci     plachta     rozwijanedzieki     ostatnich     skarbow     cienka     potrawy     litewskie     chcielibysmy     ciasta     mariawlascicielka     tatarka     polskie     tatarskiej     spotykaja     podlasie     miriema     pani     farszem     tych     pierog     smazone     walkowane     tatarskie     pierwszej     wami