Going. | Kuchnia Tatarska - Atuty Studio Kulinarne

Podlasie ma wiele kulinarnych skarbów!
To właśnie u nas spotykają się wpływy wielu kultur, które przenikając się tworzą niezwykły miszmasz!

Spotkamy tu smaki polskie, ukraińskie, litewskie, białoruskie, żydowskie , jak również tatarskie.
O tych ostatnich chcielibyśmy tego wieczora z Wami porozmawiać i wspólnie pogotować!

Spotkanie poprowadzi Tatarka - Miriema, czyli sympatyczna Pani Maria,właścicielka tatarskiej restauracji "Przysmaki tatarskie" w Supraślu.

Warsztaty podzielone będą na dwie części: pokazową i warsztatową.

1. Podczas części pierwszej POKAZU Pani Maria przygotuje wyśmienity pieróg z indykiem.
Ciasto do tej potrawy będzie wielokrotnie wałkowane i rozwijane,
dzięki czemu powstanie ogromna i bardzo cienka płachta ciasta na idealny, tatarski pieróg.

2. Podczas części warsztatowej, wspólnie przygotujemy :

Kartoflaniki, czyli tradycyjne tatarskie danie przygotowane z jajek i ziemniaków
w formie małych pierożków z finezyjnie wywiniętą falbanką.

Czebureki, czyli smażone pierogi, u nas w wersji deserowej,
z farszem cynamonowo jabłkowym.


Gorąco zapraszamy!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  jablkowymgoraco     wieczora     przygotuje     bardzo     ukrainskie     suprasluwarsztaty     tworza     polskie     wywinieta     restauracji     wielokrotnie     porozmawiac     idealny     bedzie     wysmienity     kulinarnych     skarbow     tych     smazone     czesci     ciasta     cynamonowo     pani     tatarski     wielu     mariawlascicielka     deserowej     finezyjnie     bialoruskie     malych     czyli     sympatyczna