Going. | Kuchnia Tatarska - Atuty Studio Kulinarne

Podlasie ma wiele kulinarnych skarbów!
To właśnie u nas spotykają się wpływy wielu kultur, które przenikając się tworzą niezwykły miszmasz!

Spotkamy tu smaki polskie, ukraińskie, litewskie, białoruskie, żydowskie , jak również tatarskie.
O tych ostatnich chcielibyśmy tego wieczora z Wami porozmawiać i wspólnie pogotować!

Spotkanie poprowadzi Tatarka - Miriema, czyli sympatyczna Pani Maria,właścicielka tatarskiej restauracji "Przysmaki tatarskie" w Supraślu.

Warsztaty podzielone będą na dwie części: pokazową i warsztatową.

1. Podczas części pierwszej POKAZU Pani Maria przygotuje wyśmienity pieróg z indykiem.
Ciasto do tej potrawy będzie wielokrotnie wałkowane i rozwijane,
dzięki czemu powstanie ogromna i bardzo cienka płachta ciasta na idealny, tatarski pieróg.

2. Podczas części warsztatowej, wspólnie przygotujemy :

Kartoflaniki, czyli tradycyjne tatarskie danie przygotowane z jajek i ziemniaków
w formie małych pierożków z finezyjnie wywiniętą falbanką.

Czebureki, czyli smażone pierogi, u nas w wersji deserowej,
z farszem cynamonowo jabłkowym.


Gorąco zapraszamy!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  wplywy     tatarskiej     finezyjnie     czyli     skarbow     tatarskieo     kulinarnych     przenikajac     wywinieta     czemu     jablkowymgoraco     plachta     kultur     tatarski     dwie     rozwijanedzieki     kartoflaniki     pierog     wysmienity     tatarskie     pogotowacspotkanie     tych     poprowadzi     zydowskie     niezwykly     tradycyjne     tworza     przygotowane     ktore     porozmawiac     ogromna     podczas