Going. | Kuchnia Tatarska - Atuty Studio Kulinarne

Podlasie ma wiele kulinarnych skarbów!
To właśnie u nas spotykają się wpływy wielu kultur, które przenikając się tworzą niezwykły miszmasz!

Spotkamy tu smaki polskie, ukraińskie, litewskie, białoruskie, żydowskie , jak również tatarskie.
O tych ostatnich chcielibyśmy tego wieczora z Wami porozmawiać i wspólnie pogotować!

Spotkanie poprowadzi Tatarka - Miriema, czyli sympatyczna Pani Maria,właścicielka tatarskiej restauracji "Przysmaki tatarskie" w Supraślu.

Warsztaty podzielone będą na dwie części: pokazową i warsztatową.

1. Podczas części pierwszej POKAZU Pani Maria przygotuje wyśmienity pieróg z indykiem.
Ciasto do tej potrawy będzie wielokrotnie wałkowane i rozwijane,
dzięki czemu powstanie ogromna i bardzo cienka płachta ciasta na idealny, tatarski pieróg.

2. Podczas części warsztatowej, wspólnie przygotujemy :

Kartoflaniki, czyli tradycyjne tatarskie danie przygotowane z jajek i ziemniaków
w formie małych pierożków z finezyjnie wywiniętą falbanką.

Czebureki, czyli smażone pierogi, u nas w wersji deserowej,
z farszem cynamonowo jabłkowym.


Gorąco zapraszamy!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  suprasluwarsztaty     tatarskie     przygotowane     smazone     chcielibysmy     wersji     dwie     jablkowymgoraco     ktore     czyli     jajek     wlasnie     wysmienity     falbankaczebureki     miriema     pierozkow     pokazu     potrawy     bedzie     podzielone     spotkamy     spotykaja     kultur     przenikajac     ukrainskie     skarbow     przygotujemy     poprowadzi     bialoruskie     pani     czemu     ogromna