Going. | Premiera ART#13 Pumpkin and Bread Ale - Hala nr 2 MTP

Premiera ART#13 Pumpkin and Bread Ale

19:00 | Czwartek, 16 listopada 2017
Hala nr 2 MTP

Jedzenie

Free

Free

Złota polska jesień i premiera ART#13 Pumpkin and Bread Ale! Wspólne dzieło piwowarów Browaru Stu Mostów i Browaru PINTA. Zapraszamy na pierwszy łyk podczas Poznańskich Targów Piwnych 16- 18.11 – na stoisku obu browarów (obok siebie), od 16:00. Tego samego dnia piwo dostępne będzie w Krakowie w Viva la PINTA oraz w pubie Browaru Stu Mostów we WRCLW.

To pierwsze piwo dyniowe z chlebem. Dynia typu Hokkaido pocięta razem ze skórką, wydrylowana i upieczona z brązowym cukrem - dla nadania niepowtarzalnego aromatu. Wszystko zmiksowane i podzielone na 3 części - dwie z nich użyte podczas warzenia, trzecia część dodana nowatorsko – w czasie leżakowania piwa. Zintensyfikowała jego dyniowy charakter. Mieszanka rzemieślniczych wypieków powstała w Concept Stu Mostów. Piwne precle, bułki, chleby, pszenne i żytnie. Nadały zbożowo-chlebowego smaku. Dzieło uwieczniły prawdziwie jesienne, rozgrzewające przyprawy - cynamon, świeżo starty imbir, ziele angielskie oraz gałka muszkatołowa.

#100mostow #PINTA #PTP #craftbeer #VivalaPinta #visitWRCLW

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  uzyte     dynia     mieszanka     podczas     czesci     galka     pierwsze     powstala     samego     pinta     czesc     zlota     bedzie     smaku     piwowarow     pocieta     charakter     vivalapinta     uwiecznily     angielskie     piwo     oraz     dostepne     mostow     dnia     aromatu     browaru     visitwrclw     podzielone     wydrylowana     przyprawy     craftbeer