Going. | Beaujolais od Jeana Paula Bruna! - Dwa przez cztery winebar

Beaujolais od Jeana Paula Bruna!

12:00 | Czwartek, 16 listopada 2017
Dwa przez cztery winebar

Jedzenie

Free

Free

Drodzy Nasi!
Zbliża się trzeci czwartek listopada, czyli jedno z największych świąt francuskiego wina. Świetujmy zatem i my! Zapraszamy serdecznie na wino Jeana- Paula Bruna- wyjątkowego i oryginalnego winiarza, którego styl jest zbliżony do Burgundii.
Jean- Paul Brun nie stosuje tak popularnej dla tego wina maceracji węglowej. Jego wina pozbawione są manipulacji syntetycznymi drożdżami, które nadają często tego typu świeżym winom smak i zapach bananów i cukierkowych malin.
Mocna, gęsta budowa i pewna szorstka lekkość typowa dla Gamay, tak można zdefiniować jego styl. Wyczuwalne garbniki i wyraźnie owocowy chropawy finisz. Wino, które swobodnie wchodzi w interakcje z daniami nie będąc tylko kompotowym dodatkiem.

Tym razem wraz z Jakub Hamankiewicz- Pan od kuchni postawnowiliśmy w dniach 16-18 listopada zaserwować Wam specjalne dania przygotowane na te dni, by móc jeszcze bliżej zasmakować tego ważnego dla Francji święta :)

Dzik / salsefia / Beaujolais

Żebrko z dzika glazurowane czerwonym winem z konfiturą z czarnej porzeczki i tartym jałowcem w akompaniamencie spaghetti z salsefi duszonej w maśle z świeżo ciętym szczypiorkiem

Deser:

/ wanilia / czekolada

Gruszka gotowana w czerwonym winie z przyprawami korzennymi. kruszonką czekoladową i kremem waniliowym

Rezerwacje stolików mile słyszalne telefonicznie lub w wiadomościach prywatnych.

Do zobaczenia!

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  kuchni     trzeci     czerwonym     zebrko     zapach     wraz     czyli     mozna     garbniki     kompotowym     winiarza     winom     burgundiijean     jego     przygotowane     wyraznie     jalowcem     szczypiorkiem     wanilia     akompaniamencie     swiat     jeana     duszonej     spaghetti     brun     zobaczenia     dniach     styl     francuskiego     przyprawami     czekoladowa     tartym