Going. | Warsztaty Cucinare Bene z Krakowskim Makaroniarzem - Magazyn Wina

Warsztaty Cucinare Bene z Krakowskim Makaroniarzem

17:00 | Sobota, 14 kwietnia 2018
Magazyn Wina

Warsztat

180.00

180.00

Zapraszamy na kolejny semestr z kuchnią włoską w wydaniu Krakowskiego Makaroniarza. Zabierzemy was w podróż po 22 włoskich prowincjach, podczas których poznacie przepisy na ulubione dania Bartka i dowiecie się sporo o nie tylko kulinarnej historii regionu.

A już 15 listopadanakładem grupy wydawniczej Foksal ukaże się książka Bartka „Italia do zjedzenia”, w której znalazło się blisko 70 przepisów kuchni włoskiej. Będzie ją można kupić na warsztatach!

Tym razem przygotujemy dania z Lecce i Apulii:
Focaccia barese – drożdżowych placków nigdy dość, a ten z Bari z pomidorami i oliwkami jest wspaniały podobnie jak miejscowość z której pochodzi. Od niego zaczynamy!
Orecchiette con cozze e ceci – porozmawiamy sobie o dziwnych połączeniach, takich jak mararon i cieciorka i poszukamy prawdy na temat orecchiette, bo domysły skąd pochodzi ten cudowny makaron jest bardzo wiele.
Peperoni ripieni – paprykę nadziejmy cielęciną i porozmawiamy o hiszpańskich rządach w Apulii i o piecach, których stawianie było zabronione.
Biscotto cegliese – migdałowe ciasteczka bardzo często kończą apulijski posiłek dlatego to nimi zakończymy warsztaty.


Cena za jedne zajęcia: 180 zł. Zapisy: krakowskimakaroniarz@gmail.com
W przypadku zapisu na 8 z 10 zajęć oferujemy zniżkę 20 proc.
Rezygnacja z warsztatów możliwa jest do 5 dni przed ich terminem.
Kolejne warsztaty odbędą się:
28 października – Florencja i Toskania
25 listopada – Lecce i Apulia
16 grudnia – Palermo i Sycylia
3 lutego – Rzym i Lacjum
24 lutego – Catanzaro i Kalabria
17 marca – Neapol i Kampania
14 kwietnia – Spoleto i Umbria
19 maja – Certosa di Pavia i Lombardia
16 czerwca – Wenecja i Veneto

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  temat     zapisu     apuliifocaccia     takich     zakonczymy     przepisow     migdalowe     przed     papryke     podobnie     razem     wloskich     bari     odbeda     kalabria17     prawdy     warsztatachtym     niego     polaczeniach     znalazlo     bartka     poznacie     warsztatycena     posilek     sobie     prowincjach     przygotujemy     ceci     dania     wloska     sycylia3     kulinarnej  
NULL