Going. | Warsztaty „Alkohol i kawa speciality” - El Koktel

Warsztaty „Alkohol i kawa speciality”

17:00 | Czwartek, 14 czerwca 2018
El Koktel

Jedzenie

100 zł

100 zł

Wykład pokazujący świat kawy z segmentu kaw Speciality, opowiadający o metodach produkcji kawy, prezentujący 4 różne metody zaparzenia kawy: ekspres ciśnieniowy, aeropress, syfon oraz chemex. Drugą częścią wykładu będzie sztuka łączenia smaków z kawy wraz alkoholami z portfolio Diageo Reserve: Roe & Co Irish Whiskey, Zacapa Rum 23 Solera, Tanqueray No Ten Gin, pod okiem zwycięzcy Diageo World Class w Polsce z 2015 roku oraz zdobywcy 3 miejsca na świecie w Coffee In Good Spirits 2017 - Mateusza Szuchnika, zwrócimy uwagę na charakterystykę alkoholi oraz na wykorzystanie ich w kompozycjach kawowo koktajlowych.

Pobierz Going. i miej miejski kalendarz zawsze pod ręką.
więcej
  zacapa     produkcji     koktajlowych     smakow     spirits     2017     szuchnika     kompozycjach     czescia     speciality     charakterystyke     opowiadajacy     laczenia     zdobywcy     world     whiskey     wykorzystanie     coffee     prezentujacy     alkoholi     miejsca     roku     alkoholami     metodach     swiat     good     pokazujacy     rozne     class     kawowo     solera     segmentu