Going. | Warsztaty kulinarne_wołowina - SPOT.

Warsztaty kulinarne_wołowina

14:00 | Sobota, 23 lutego 2019
SPOT.

Warsztat

190 zł

190 zł

Akademia kulinarna SPOT. to EAT wraz z Paweł Zasławski zaprasza na warsztaty kulinarne dotyczące wołowiny.

Uczestnicy dowiedzą się m.in.:
☑️ jak prawidłowo oczyścić polędwicę
☑️ poznają podstawowe stopnie wysmażenia (rare, medium, well done)
☑️ proces karmelizacji mięsa
☑️ różnice między mieleniem a siekaniem tatara
☑️ zdobędą wiedzę o poszczególnych elementach wołowych (polędwica, rostbef, antrykot)

Na warsztatach wspólnie wykonamy:
☑️ tatar siekany z polędwicy wołowej z konfitowanym żółtkiem i oliwą szczypiorkową
☑️ tatar mielony z rostbefu z ogórkiem i szalotką
☑️ smażoną polędwicę wołową z solą Maldon, oliwą truflową oraz chipsami z jarmużu i pieczarek
☑️ aromatyzowany szpik wołowy
☑️ stek z antrykotu z pieczonymi batatami, majonezem, aksamitnym kremem selerowym i szparagami

Termin warsztatów:
23 lutego (sobota) godz. 14:00-17:00 lub 18:00-21:00
Cena: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.

Paweł Zasławski - mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Przez ponad rok, jako szef kuchni, tworzył autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych w Obornikach, które doceniło grono krytyków żółtego przewodnika Gault&Millau. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku 2015 w plebiscycie magazynu Kuchnia, w którym do niedawna publikował autorskie felietony. Aktualnie kieruje kuchnią w restauracji Monka w Toruniu.

Pobierz Going. i miej kalendarz miejski zawsze pod ręką.
więcej