Going. | Warsztaty kulinarne_ryby - SPOT.

Warsztaty kulinarne_ryby

10:00 | Sobota, 23 lutego 2019
SPOT.

Warsztat

190 zł

190 zł

Akademia kulinarna SPOT. to EAT wraz z Paweł Zasławski zaprasza na warsztaty kulinarne dotyczące ryb.

Uczestnicy poznają m.in.:
☑️ cechy charakterystyczne ryb
☑️ metody rozpoznawania świeżości
☑️ sposoby przerabiania (skrobanie, patroszenie, filetowanie)
☑️ różnice między pieczeniem a gotowaniem w niskich temperaturach domowym sposobem
☑️ wypróbujemy dwie metody zasalania (mokrą i suchą)
☑️ przygotujemy podstawowy wywar rybny.

Na warsztatach wspólnie wykonamy:
☑️ smażoną doradę z risotto, palonym masłem i prażonymi migdałami
☑️ pieczoną makrelę ze szpinakiem, pieczoną szalotką, chipsami ryżowymi i sosem veloute
☑️ łososia w 48 stopniach z różnymi teksturami kalafiora i musem z rodzynek
☑️ pstrąga pieczonego w soli z winegrettem ze szczypiorku
☑️ wywar rybny

Termin warsztatów:
23 lutego (sobota) godz. 10:00 - 13:00
Koszt: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl

Paweł Zasławski - mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Przez ponad rok, jako szef kuchni, tworzył autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych w Obornikach, które doceniło grono krytyków żółtego przewodnika Gault&Millau. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku 2015 w plebiscycie magazynu Kuchnia, w którym do niedawna publikował autorskie felietony. Aktualnie kieruje kuchnią w restauracji Monka w Toruniu.

Pobierz Going. i miej kalendarz miejski zawsze pod ręką.
więcej