Going. | Knife skills - CookUp Warszawa

Jeśli chcesz kroić i siekać jak prawdziwy szef kuchni, to te zajęcia są właśnie dla Ciebie. W programie: 7 technik krojenia warzyw, filetowanie owoców, siekanie ziół i obieranie krewetek. Podstawowych technik pracy z nożem nauczy Was Maciej Siąkowski - zdobywca gwiazdki Michelin jako Sous Chef restauracji Senses.

Zapraszamy na kolejne warsztaty Knife Skills, na których nauczycie się podstawowych technik pracy z nożem. W części merytorycznej zajęć poznacie: rodzaje noży, zasady przygotowania stanowiska do pracy oraz zasady bezpieczeństwa w pracy z nożem. W części technicznej prowadzący nauczy Was prawidłowych technik krojenia i tempa pracy z nożem.

W programie:

- 7 technik krojenia warzyw (julienne, jardinièr, bátonnet, carré, brunoise, tourné, parisienne)
- Podstawowe techniki filetowania owoców (na przykładzie cytrusów)
- Siekanie ziół (chiffonade)
- Obieranie krewetek
- Krewetki z chili, mlekiem kokosowym i limonką

Na warsztatach uczestnicy będą pracować na wysokiej jakości japońskich nożach marki Chroma. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.

Pobierz Going. i miej kalendarz miejski zawsze pod ręką.
więcej