Going. | RameNOWE love - Baccaro

Miłośnicy ramenu - szykujcie się!

Naszym przewodnikiem w tej aromatycznej podróży będzie Gosia Pindych- z Quale Restaurant Gwarantujemy niesamowite doznania smakowe :)

W trakcie warsztatów przygotujemy samodzielnie:
- od podstaw bulion po to żeby pokazać technikę gotowania i wytłumaczyć o co trzeba zadbać, żeby wywar wyszedł jak najlepszy,
- makaron, który wykorzystamy w naszych miskach.

Menu:
1. Miso ramen: szybki do przygotowania ramen w oparciu o bulion, pastę miso i algi konbu z dodatkiem makaronu i jedwabistego tofu
w tym: Negi / Karanegi; Wakame lub Nori; Krewetki w tempurze; Marynowane tofu
2. Shouy Ramen: tworzony na bazie sosu sojowego i suszonych grzybów np. mun lub shiitake, pochodzący z Tokyo i jego okolic
w tym: Menma; Kamaboko; Bonito; Tuńczyk grillowany
3. Tonkotsu Ramen: kremowy i zawiesisty ramen tonkotsu z boczkiem chashu i marynowanym jajkiem ajitsuke tamago
w tym: Chashu; Moyashi; Tamago

26 maja (niedziela)
godz. 14.00
czas trwania ok. 4 h
cena: 210 zł/os.

zgłoszenia: warsztaty@baccaro.pl
więcej szczegółów na naszej stronie www.baccaro.pl/warsztaty

Dołączenie do wydarzenia nie jest jednoznaczne z rezerwacją miejsca.

Do zobaczenia :)

Pobierz Going. i miej kalendarz miejski zawsze pod ręką.
więcej