Going. | Szkolenie Oiw "Latte art 1.0" - Owoce i Warzywa Klubokawiarnia

►LATTE ART 1.0 - szkolenie otwarte, 29 maja 2019
------------------------------------
►Chcesz nauczyć się serwować profesjonalne cappuccino? Słodkie, kremowe o idealnej teksturze i proporcjach kawy, mleka i pianki? Wykończone symetryczny, czystym, kontrastowym wzorem latte art? Nauczymy Cię tego od podstaw. Nie musisz mieć zdolności plastycznych. Latte art jest dla każdego.
------------------------------------
►Dla kogo?
Początkujący bariści, home bariści, pasjonaci kawy

►Program:
●organizacja miejsca pracy
●poprawne spienianie mleka - tekstura i temperatura
●kontrola nad wylewaniem mleka (tzw. plamą)
●podstawowy wzór nr 1 (serce)
●podstawowy wzór nr 2 (tulipan)
●kinetyka zwiększająca kontrolę nad rysunkiem (ustawienie filiżanki i ręki)
●inne rodzaje mleka
●cappuccino tasting, czyli dobieranie odpowiednich proporcji mleka i kawy.

►Informacje organizacyjne:
➡Termin i czas trwania: 29 maja, godz. 16:00 – 20:00
➡Miejsce: kawiarnia „Owoce i Warzywa” w Centrum Dialogu (ul. Wojska Polskiego 83, Łódź)
➡Prowadzenie: Mateusz Nowak, barista z prawie 10-letnim doświadczeniem, coroczny uczestnik Mistrzostw Polski w Latte Art.
➡Liczba uczestników: 2-4 os.
➡Inwestycja: 320 zł
►Zapisy: Deklarację uczestnictwa prosimy przesłać na adres: szkolenia.oiw@gmail.com (aby była skuteczna prosimy dołączyć do mejla potwierdzenie wpłaty zaliczki w wysokości 100 zł – jest to warunek udziału w szkoleniu). W temacie wiadomości prosimy wpisać tytuł i datę szkolenia. Decyduje kolejność zgłoszeń.
UWAGA! Zaliczka jest bezzwrotna w przypadku rezygnacji z udziału w szkoleniu, dlatego prosimy o dokonywanie przemyślanych decyzji. Po wyczerpaniu limitu miejsc proponujemy alternatywny (nieodległy) termin lub zwracamy zaliczkę.
***
���Jeśli przed podjęciem decyzji, potrzebujesz dodatkowych informacji lub rady, zapraszamy do kontaktu. Możesz napisać: szkolenia.oiw@gmail.com albo zadzwonić: 884-330-036.

►O nas: Jesteśmy członkiem Speciality Coffee Association. Wyróżnieni żółtą czapką Gault & Millau. Certyfikowani przez SCA z zakresu Sensory Skills na poziomie Intermediate. Wielokrotnie zdobywaliśmy Łódzką Nagrodę Kulinarną dla Najlepszej Kawiarni, trzykrotnie zwyciężaliśmy w łódzkim Festiwalu Kawy. Nasi bariści rok po roku zdobywali 4. miejsce na Mistrzostwach Polski Brewers Cup, są uczestnikami również Mistrzostw Polski Latte Art i Cup Tasters. To także finaliści prestiżowych zawodów t.j. Pro-infuzja, Dalla Corte Cup, Comandante Cup. Doświadczenie zdobywaliśmy m.in. na szkoleniach u Gwilyma Daviesa [Mistrz Świata Baristów], Leszka Jędrasika [4. miejsce Mistrzostw Świata Latte Art], Damiana Durdy [49th Parallel, Vancouver] oraz w jednej z najbardziej obleganych kawiarni speciality w Berlinie - Tres Cabezas/19grams.

Pobierz Going. i miej kalendarz miejski zawsze pod ręką.
więcej