Going. | Kuchnia roślinna - warsztaty kulinarne - Most Kultury

Kuchnia roślinna - warsztaty kulinarne

11:30 | Sobota, 27 lipca 2019
Most Kultury

Warsztat

Free

Free

Warsztaty poprowadzi Czas na zielone - Agata Kornacka – autorka bloga Czas na zielone, miłośniczka zdrowych przepisów kulinarnych. Na co dzień kisi, sadzi, zbiera, gotuje, suszy, poznaje i obserwuje, a swoim doświadczeniem i wiedzą o zdrowym stylu życia dzieli się na warsztatach.
Obowiązują zapisy na maila: rewiry.lublin@gmail.com
06.07 Chłodnik - zupa idealna na upał
Latem chłodniki są doskonałą alternatywą dla zup. Wspaniale orzeźwiają, wspaniale smakują. Ogórki, botwinka, koperek, maślanka, czy kefir, z czego przygotujemy nasz chłodnik?
13.07 / Kiszone znaczy zdrowe – warsztat fermentacji warzyw
Kiszone ogórki i kiszoną kapustę znamy wszyscy, ale czy kisić można cukinię, paprykę, a może brokuły? Przyjdź na warsztat i przygotuj swoją własną mieszankę warzyw do kiszenia.
20.07 / Roślinne pasty kanapkowe
Zapraszamy na warsztat z roślinnych past kanapkowych! Smalec z fasoli czy pasta z pestek słonecznika? Każde warzywo nadaje się idealnie jako dodatek do pieczywa, wystarczy kilka przypraw i troszkę oliwy.
27.07 / Jadalne chwasty w Twojej kuchni
Zapraszamy na warsztat, na którym przygotujemy proste i smaczne dania z dodatkiem zielonych chwastów. Pokrzywa, mniszek i podagrycznik to chwasty jadalne, które rosną na każdym podwórku od wczesnej wiosny do późnej jesieni – nauczymy się, jak je wykorzystać.

Pobierz Going. i miej kalendarz miejski zawsze pod ręką.
więcej