Going. | Biobezpieczeństwo: pleśń i mykotoksyny - Centrum Nauki Kopernik

Biobezpieczeństwo: pleśń i mykotoksyny

11:00 | Niedziela, 6 października 2019

Centrum Nauki Kopernik

Warsztat

Zaproszenie

Zaproszenie

Zboża są podstawowym surowcem wykorzystywanym do produkcji żywności na całym świecie. Jak kryzys klimatyczny wpływa na rolnictwo? Grunty ulegają degradacji, susze i upały niszczą uprawy, plony są niewielkie, a produkty rolne – coraz droższe. Zboża opanowują grzyby pleśniowe i produkowane przez nie mykotoksyny. Podczas warsztatu poznamy nowe rozwiązania, które mogą poprawić kondycję roślin i wydajność upraw w zmieniających się warunkach środowiska. Warsztat przygotowany we współpracy z Instytutem Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego. Prowadzenie: dr hab. inż. Marcin Bryła.

Pobierz Going. i miej kalendarz miejski zawsze pod ręką.
więcej