Nocny Market

Sprawdź wydarzenia

Nocny Market, Warszawa

Zobacz
informacje ogólne

Lokalizacja

Warszawa, Towarowa 3

zobacz na mapie

aktualne wydarzenia

  • Jedzenie

    Czwartek, 17 września 2020, 18:00

    Nocny Market, Warszawa, od 120 zł

    Tego na Nocnym jeszcze nie było!We wrześniu będziecie mieć niepowtarzalną okazję uczestniczenia w czymś szczególnie wyjątkowym. Na Towarowej 3, powstaje NEO(N) BISTRO!Będzie czynne w każdy czwartek września od godziny 18:00. 
Co tydzień inny kucharz pokaże swoje umiejętności w blasku neonów!17 września, czyli podczas trzeciego tygodnia, kolacja pod gwiazdami będzie stała pod znakiem ognia! Przygotowane na tę okazję zostały dwa rodzaje menu, które pozwolą na zdecydowanie się czy Piotra Wójcika - szefa kuchni Koneser Grill chcecie poznać od strony mięsnej czy wegetariańskiej. Chociaż Piotr specjalizuje się w mięsie, jesteśmy pod wrażeniem jego pomysłów na warzywa. Jego motywem przewodnim w gotowaniu są pradawne techniki z użyciem ognia i dymu, dlatego wędzenie lub grillowanie będą podczas kolacji na porządku dziennym. MENU*:PrzystawkaTatar z wędzoną kukurydząLUBPapryczki padron z pesto romescoDanie GłówneWołowina Flat Iron ze szpikiem i karmelizowaną cebuląLUBGrillowana baby gem a'la WaldorfDeserBrownie ze śliwką i palonym masłem*Menu może być zmodyfikowane, ze względu na sezonowość produktów.W cenę biletu wliczona jest karafka wody i kieliszek wina na początek.

  • Jedzenie

    Czwartek, 24 września 2020, 18:00

    Nocny Market, Warszawa, od 120 zł

    Tego na Nocnym jeszcze nie było!We wrześniu będziecie mieć niepowtarzalną okazję uczestniczenia w czymś szczególnie wyjątkowym. Na Towarowej 3, powstaje NEO(N) BISTRO!Będzie czynne w każdy czwartek września od godziny 18:00. 
Co tydzień inny kucharz pokaże swoje umiejętności w blasku neonów!24 września, a tym samym na ostatniej kolacji będziemy mieli jedyną i niepowtarzalną okazję spróbować dań Michała Kostrzewy z Sushiya! Zespół przyjedzie do nas prosto z Kielc i przygotuje japoński street food rodem zamkniętego już targu rybnego Tsukiji w Tokyo. Michał na co dzień specjalizuje się w omakase, czyli japońskim rytuale występującym w sushi barach, który polega na “oddaniu się” w ręce kucharza i zaufaniu mu co do wyboru serwowanych dań. Nie pozostaje nic innego, jak pozwolić mu się poprowadzić również przy okazji kolacji pod gwiazdami!MENU*:Danie IIkura-don - miska pełna ryżu i marynowanej ikry łososia z dodatkami.LUBTekka-don - miska pełna ryżu i tuńczyka Błękitnopłetwego z dodatkami.Danie IIMiso-shiru - zupa na bazie bulionu z glonów kombu i katsuobushi wymieszanego z pastą miso.Danie IIIMochi - tradycyjna japońska słodycz na bazie ryżu kleistego*Menu może być zmodyfikowane, ze względu na sezonowość produktów.W cenę biletu wliczona jest karafka wody i kieliszek wina na początek.