Indywidualne Warsztaty Kulinarne w The Kitchen / 17.12, Piotr Ślusarz [ODWOŁANE]

  • Jedzenie

Indywidualne Warsztaty Kulinarne w The Kitchen / 17.12, Piotr Ślusarz [ODWOŁANE]

Wtorek, 17 grudnia 2019

18:00

od 250 zł
Kup biletBilety aktualnie niedostępne w Going.

Temat: Ryba Najlepsza Na Święta

Opis: Podczas warsztatów szef kuchni powie, czym kierować się w wyborze ryby, jak odpowiednio ją filetować, smażyć, z czym łączyć, aby komponować pyszne dania.

Menu:

Śledzie w każdej postaci (marynowane, sałatki śledziowe, smażony śledź) 
Filetowanie, oraz porcjowanie ryby w całości (łosoś, Sandacz) 
Przygotowanie Potraw z łososia oraz sandacza (kulebiak z kapustą kimchi, oraz Sandacz z grzybami i jabłkami)
Karp w nowej odsłonie (galareta, smażony) 

Prowadzący: Piotr Ślusarz
Szef kuchni, który do Stacji przyszedł z ogromnym doświadczeniem. Ukończył szkołę gastronomiczną w Świnoujciu, praktykował w Amber Baltic Hotel w Międzyzdrojach. Porzucił wszystko, aby spróbować sił w branży restauracyjnej w Trojmiecie. Nienasycona potrzeba rozwoju pchnęła go do londyńskich restauracji, takich jak Hibiscus, l’Auture Pied,Charlotte i Pollen Street Social. Po powrocie do Polski trafił
do profesjonalnie zarządzanej i bardzo wymagającej kuchni Hotelu Sheraton.
Prawdziwym sprawdzianem zdobytych umiejętności okazał się program kulinarny Top Chef
w Polsacie. Piotr wykazał się dużą kreatywnością i zapałem, wygrał staż w najlepszej restauracji na świecie el celler de can roca, a w finałowym odcinku dostał angaż w Atelier Amaro – jedynej w Polsce restauracji wyróżnionej gwiazdką przez renomowany przewodnik Michelina. Piotr jest zafascynowany kuchnią lokalną, oraz produktami nadmorskimi, co pokazuje w swoim nowym koncepcie w Stacji - Bółt.

miejsce