NEO(N) BISTRO - KOHEI YAGI | POP’UPOWA RESTAURACJA POD GWIAZDAMI NA NOCNYM MARKECIE

  • Jedzenie

NEO(N) BISTRO - KOHEI YAGI | POP’UPOWA RESTAURACJA POD GWIAZDAMI NA NOCNYM MARKECIE

Czwartek, 10 września 2020

18:00

od 120 zł
Kup biletBilety aktualnie niedostępne w Going.

Tego na Nocnym jeszcze nie było!

We wrześniu będziecie mieć niepowtarzalną okazję uczestniczenia w czymś szczególnie wyjątkowym.
Na Towarowej 3, powstaje NEO(N) BISTRO!

Będzie czynne w każdy czwartek września od godziny 18:00. 

Co tydzień inny kucharz pokaże swoje umiejętności w blasku neonów!

Podczas drugiej kolacji 10 września, przeniesiemy się do Japonii i wraz z Kohei Yagi przy współpracy z Shiso Ramen, przedstawimy Ramen Set Menu w dwóch wersjach! Ten duet możecie dobrze znać z poprzednich sezonów na Nocnym Markecie, jednak tym razem pokażą nową odsłonę azjatyckich przysmaków. Kohei Yagi jest niewątpliwie osobą, która wywołała tak duży boom na ramen w Polsce. Pomagał przy otwarciu takich miejsc jak: Uki Uki, Vegan Ramen Shop, czy Soba Japanese Noodles.

RAMEN SET MENU*:

Set wegańskich przystawek, zwanych ZENSAI(前菜)

- Hawasabi no ohitashi, czyli blanszowane liście chrzanu wasabi w sosie sojowym(葉山葵のお浸し)
- kieliszek sansho-ramen, czyli ramenu doprawianego górskim pieprzem( 山椒ラーメンショット )
- grillowane Wagyu (z Kagoshima) lub wegańskie “mięso” sojowe Yakitori ( 鹿児島産和牛のローストビーフ 又は 精進焼き鳥)
- caprese z japońskich pomidorów Amela i wegańskiej mozzarelli własnej produkcji podanej z yuzu フ(ルーツトマトと自家製ヴィーガンモッツァレラのカプレーゼ)

Danie główne
Wersja mięsna: Umami shio ramen
Esencjonalny bulion na doradzie i kurczaku
dodatki: marynowane jajko, pędy bambusa memma, pieczeń chashu z mangalicy, kaczka, szczypior oraz frytki z korzenia łopianu
( 旨味塩ラーメン(鶏と鯛と貝出汁)
トッピング(味付け卵、メンマ、マンガリッツァチャーシュー、鴨、ネギ、ゴボウの素揚げ、三つ葉 )
LUB
Wersja wegańska: Umami shoyu ramen
Esencjonalny bulion warzywny z 3 letnim fermentowanym sosem sojowym
dodatki: pieczeń z “mięsa” sojowego, japońskie pomidory Amela, pieczona marchew, szczypior, smażone grzyby enoki oraz frytki z korzenia łopianu
(旨味醤油ラーメン(3年熟成醤油とトリュフオイル) トッピング(麩チャーシュー、アメーラトマト、ロースト人参、ネギ、揚げエノキ、ゴボウの素揚げ、三つ葉)

Deser
Sakura mochi, czyli ciastko z gotowanego ryżu, z nadzieniem ze słodkiej pasty z fasoli azuki, zawinięte w liść wiśni japońskiej)( 桜餅と抹茶羊羹)


**Menu może być zmodyfikowane, ze względu na sezonowość produktów.
W cenę biletu wliczona jest karafka wody i kieliszek wina na początek.