NEO(N) BISTRO - MICHAŁ KOSTRZEWA | POP’UPOWA RESTAURACJA POD GWIAZDAMI NA NOCNYM MARKECIE

  • Jedzenie

NEO(N) BISTRO - MICHAŁ KOSTRZEWA | POP’UPOWA RESTAURACJA POD GWIAZDAMI NA NOCNYM MARKECIE

Czwartek, 24 września 2020

18:00

od 120 zł
Kup biletBilety aktualnie niedostępne w Going.

Tego na Nocnym jeszcze nie było!

We wrześniu będziecie mieć niepowtarzalną okazję uczestniczenia w czymś szczególnie wyjątkowym.
Na Towarowej 3, powstaje NEO(N) BISTRO!

Będzie czynne w każdy czwartek września od godziny 18:00. 

Co tydzień inny kucharz pokaże swoje umiejętności w blasku neonów!

24 września, a tym samym na ostatniej kolacji będziemy mieli jedyną i niepowtarzalną okazję spróbować dań Michała Kostrzewy z Sushiya! Zespół przyjedzie do nas prosto z Kielc i przygotuje japoński street food rodem zamkniętego już targu rybnego Tsukiji w Tokio. Michał na co dzień specjalizuje się w omakase, czyli japońskim rytuale występującym w sushi barach, który polega na “oddaniu się” w ręce kucharza i zaufaniu mu co do wyboru serwowanych dań. Dodatkowo do współpracy została zaproszona Happa To Mame, kawiarnia speciality z Poznania, która przygotowuje ręcznie robione japońskie słodycze. To jedyna taka okazja, gdzie w Warszawie, na kolacji pod gwiazdami możecie spotkać taką smaczną pop - upową kolaborację!

MENU*:
Danie I
Ikura-don - miska pełna ryżu i marynowanej ikry łososia z dodatkami.
LUB
Tekka-don - miska pełna ryżu i tuńczyka Błękitnopłetwego z dodatkami.

Danie II
Miso-shiru - zupa na bazie bulionu z glonów kombu i katsuobushi wymieszanego z pastą miso.

Danie III
Daifuku - czyli esencja japońskich słodyczy, których główną bazą jest mochi - ryżowe ciasto, powstałe w procesie ubijania japońskiego kleistego ryżu z wodą. Wewnątrz znajduje się pasta ze słodkiej fasoli azuki

*Menu może być zmodyfikowane, ze względu na sezonowość produktów.
W cenę biletu wliczona jest karafka wody i kieliszek wina na początek.