Wywiad

Skandynawska gwiazda zdradziła zaskakujący sekret idealnego chleba

W książce Buła i przyjaciele Ina-Janine Johnsen dzieli się setką przepisów, wykorzystujących technikę wypiekania bez…

Jonas Eika: Przewlekły kryzys stał się dla nas normalnym stanem [WYWIAD] | MORE Książkowe

Wszystkie rzeczy, o których piszę, już są obecne w naszej rzeczywistości, może nawet w jeszcze…

Tak się pracuje w najlepszym barze na świecie. Wywiad z Gianlucą Basso

W połowie kwietnia bar Lane’s w Hotelu Bristol przejęła ekipa z Paradiso w Barcelonie. Pogadaliśmy…

Jala, Michelle i Deri: ballroom to nie tylko nagrody, a przede wszystkim rodzina [WYWIAD]

O tym, co daje ballroom oraz jak wygląda nasza lokalna polska scena rozmawiam z Jalą,…

Wygoda i styl. Rozmawiamy z założycielką marki ubrań Ready to Rave

Wybór ciuchów na całonocną imprezę wcale nie jest takim prostym zadaniem. Nowy gracz na rynku,…

Zostaw już ten alkohol i chodź tańczyć na SobeRave, czyli trzeźwych rejwach

SobeRave to cykl imprez bez alkoholu, które odbywają się już w całej Polsce. Zapytaliśmy organizatorów,…

Celeste Ng: Publiczne biblioteki to rewolucyjny koncept [WYWIAD]

W Ameryce kochamy kapitalizm. Pomysł, że coś może być bezpłatne i finansowane przez rząd jest…

Gabrielle Zevin: przygotowując się do pisania tej książki, popsułam konsolę [WYWIAD]

– Pisanie fikcji nie jest o tym, żeby podobać się wszystkim. To podejmowanie wyborów, które…

Spatif: czujemy respekt do przeszłości, ale skupiamy się na tu i teraz [WYWIAD]

Wszystko, co się tu dzieje, tworzy obecny Spatif i jest nieprzypadkowe – podkreślają twórcy miejsca,…

Dantiel W. Moniz: mam kilka stron, by ktoś uwierzył, że czyta o prawdziwych ludziach [WYWIAD]

Pisarka Dantiel W. Moniz opowiedziała mi o pracy nad zbiorem opowiadań “Mleko krew żar”, który…