Neo(n) Bistro – sashimi z arbuza na dachu Warszawy | Going. FOODIES
Szefowa działu kreatywnego Going. Pisze i rozmawia o książkach, feminizmie…
Wysoka sztuka kulinarna na wysokim piętrze – brzmi jak połączenie idealne? Teraz możesz dosłownie pochodzić z głową w chmurach. Nocny Market i RestaurantClub.pl ponownie łączą siły tworząc projekt Neo(n) Bistro – pop-upową restaurację.
Przed nami 13 weekendów z 13 utalentowanymi chefami i 26 wariantami menu do wyboru. Wyjątkowe kulinarne spotkania będą się odbywać do 26 września. Goście zasiądą do uczty na dachu parkingu Hotelu Novotel. Tak, to oznacza widok na stolicę w trybie 360°.
Pierwsza kolacja odbędzie się już dziś wieczorem. Specjalne menu przygotowane zostało przez chefa Roberta Sowę. To nie tylko kucharz i restaurator, ale też autorytet w dziedzinie sztuki kulinarnej, który w licznych programach telewizyjnych i audycjach radiowych inspirował ludzi do zgłębiania świata fine diningu (czyli najsubtelniejszej formy kulinarnego doznania). To również właściciel N31 restaurant&bar przy Nowogrodzkiej w Warszawie – Restauracji Roku w 2017 w rankingu Poland 100 Best Restaurants.
Sashimi z arbuza? Wolno pieczona cielęcina z kurkami? Tatar z pieczonej czerwonej papryki z musem awokado? Dwie lipcowe noce 2 i 3 lipca wypełnią wyrafinowane smaki, lokalne i sezonowe składniki. Do tego piękne podanie, najwyższej jakości obsługa – nam cieknie już ślinka.
Rezerwacje trwają na http://neonbistro.club.
Neo(n) Bistro działa w pełni zgodnie z filozofią zero waste – jako pierwszy koncept w Polsce. Wcześniejsze rezerwacje dokonywane on-line umożliwiają restauracji przygotowanie takiej ilości jedzenia, jaka rzeczywiście zostanie spałaszowana przez odwiedzająych. #SzanujJedzenie
Szefowa działu kreatywnego Going. Pisze i rozmawia o książkach, feminizmie i różnych formach kultury. Prowadzi audycję / podcast Orbita Literacka. Prywatnie psia mama.