Food Must Go On. Restaurant Week powraca | Going. FOODIES
Szefowa działu kreatywnego Going. Pisze i rozmawia o książkach, feminizmie…
8-26 września. 350 restauracji z ponad 30 miast. 3 dania w 2 wariantach menu. Stała cena: 59 zł. To wszystkie niezbędne liczby, które musisz znać. Restaurant Week – festiwal pełen najlepszego jedzenia – startuje już dziś.
Najlepsi chefowie w Polsce przygotowali unikalne propozycje, których skosztujecie wyłącznie podczas niecałych 3 tygodni trwania akcji. Na gości będą czekać dania kuchni polskiej, jak i kuchni świata – jarskie, rybne oraz mięsne. Zestaw składa się z przystawki, dania głównego i deseru. Dodatkowo, każdy pełnoletni uczestnik_czka otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic.
Ponieważ bezpieczeństwo gości jest dla organizatorów priorytetem, wszystkie uczestniczące w festiwalu restauracje otrzymały Kartę Higieny zgodną z oficjalnymi i aktualnymi wytycznymi sanitarno-epidemiologicznymi.
Jesiennej edycji Restaurant Week towarzyszyć będzie kampania: #FoodMustGoOn!, której celem jest wsparcie niezależnej sceny restauracyjnej. Idąc na wrześniowy festiwal goście pomogą restauracjom zebrać środki zapasowe na wypadek zamknięcia. To część działań RestaurantClub (czyli organizatora inicjatywy) na rzecz ocalenia lokalnych niezależnych restauracji.
Nie ma na co czekać, trzeba korzystać. Rezerwacji festiwalowych można dokonać w aplikacji lub na stronie.
Szefowa działu kreatywnego Going. Pisze i rozmawia o książkach, feminizmie i różnych formach kultury. Prowadzi audycję / podcast Orbita Literacka. Prywatnie psia mama.