Wkrótce otworzą milionową ostrygę. Świętujemy urodziny Port Royal
Kolektywny umysł członków redakcji Going. MORE
Port Royal w Hali Koszyki obchodził niedawno swoje 8 urodziny. To kultowe miejsce, specjalizujące się w owocach morza.
– Brakowało nam miejsca, gdzie świeże ryby i owoce morza byłyby dostępne codziennie – wspomina Karolina Jakimiak-Kwaśniewska. Razem z Łukaszem Kwaśniewskim założyła więc swoje własne. To w ten sposób w 2016 roku na stołecznej mapie pojawił się Port Royal. W ciągu niecałej dekady zyskał uznanie jako miejsce, które łączy pasję do najwyższej jakości produktów z wyjątkowym podejściem do gości. Każda wizyta to podróż w świat inspiracji, które zrodziły się z miłości do oceanu.
Lubicie herbatę? Sprawdźcie Afternoon Tea, czyli czwartkowe spotkania przy filiżance gorącego naparu w Hotelu Bristol
Owoce morza w Warszawie
Restauracja szczyci się najlepszą selekcją owoców morza w stolicy. W menu stawia nie tylko na klasyczne potrawy, takie jak małże, kalmary czy krewetki. Stale szuka też rozmaitych kulinarnych inspiracji, które przełamują rutynę. Serwuje na przykład typowo brytyjskie fish & chips, ale też ceviche, tataki czy carpaccio z tuńczyka bluefin. Jesteśmy pewni, że takie spektrum potraw zaspokoi posiadaczy nawet najbardziej wyrafinowego podniebienia.
Co więcej, pojawiają się tu też kulinarne festiwale, poświęcone poszczególnym gatunkom ryb czy ostrygom. To świetna okazja do pogłębiania wiedzy i zdobywania nowych doświadczeń. Port Royal stara się też odpowiadać na rosnące zainteresowanie Polaków ostrygami, oferując je w aż 8 pysznych wariantach.
Port Royal. Milionowa ostryga
W ramach obchodów 8 jubileuszu, w przestrzeni Port Royal odbył się bal maskowy. Na jedną noc miejsce zyskało przytulny i nieco mroczny klimat, a przestronne okna przykryły ciężkie kotary. I chociaż gościom zaserwowano tam mnóstwo ostryg, najważniejsze związane z nimi wydarzenie wciąż przed nami. Chodzi o milionowe otwarcie skorupki. Jeśli macie ochotę pomóc w osiąganiu tego kamienia milowego, wpadajcie do Hali Koszyki. Restauracja czynna jest od poniedziałku do środy od 12 do 22, w czwartki od 12 do 23, w soboty od 12 do północy i w niedziele od 12 do 22.
Kolektywny umysł członków redakcji Going. MORE