Czytasz teraz
Last Call! Odwiedź te miejsca w ostatnich dniach RestaurantWeek®
Lifestyle

Last Call! Odwiedź te miejsca w ostatnich dniach RestaurantWeek®

Uwaga Foodies! To już ostatnie dni RestaurantWeek®. Ci, którzy nie mieli okazji skorzystać z Festiwalu, mają jeszcze szansę, bo rezerwacje trwają do wtorku 18 listopada.

Wielu Foodies już podzieliło się swoimi ostatnimi rekomendacjami – sprawdź, gdzie warto zajrzeć na końcówce Festiwalu i odkryj nowe smaki oraz popisowe dania top Chefów, zanim będzie za późno! Rezerwuj stoliki już teraz na stronie wydarzenia.To już ostatnia szansa, by odkryć trzydaniowe menu z prezentem od partnera w cenie nawet o 50% niższej niż w regularnej karcie.

Popisowe menu zasługuje na Pepsi! Dodaj do swojej rezerwacji Pepsi, która idealnie podkręci smak każdego dania, albo wybierz Pepsi Zero Cukru – maksimum smaku, zero cukru i ciesz się maksymalną przyjemnością. Napoje dostępne są gratis jako uzupełnienie festiwalowego menu. Od tego zaczyna się doświadczenie. Do każdej rezerwacji Goście mogą dodać festiwalową herbatę Lipton. Do wyboru czekają dwie aromatyczne propozycje: herbata sezonowa z rozmarynem, miodem i cytryną na bazie Lipton Yellow Label oraz Lipton Variety Pack, o smaku której możesz zdecydować na miejscu w restauracji. Którą opcję wybierasz? Spróbuj, odkryj smaki sezonu i daj się zachwycić!

Paradiso Warsaw | Warszawa

Restaurant Week® 2025: mat. promocyjne restauracji Paradiso Warsaw

Jeśli nie udało Ci się jeszcze odwiedzić restauracji Paradiso Warsaw, koniecznie musisz to nadrobić. To właśnie tutaj nocne życie spotyka się z autorską kuchnią międzynarodową. Festiwalowe menu oferuje dwa zestawy pełne intensywnych smaków i kreatywnych połączeń. W Menu A przystawkę stanowi tatar z polędwicy wołowej z grzanką, delikatną polędwicą wołową, podgrzybkami, sosem sojowym, szczypiorkiem i nutą sambalu. Danie główne to tonkatsu wieprzowe serwowane na puree z batata z papryczkami padron i aromatycznym sosem tonkatsu, a na deser  kremowy sernik z sosem z marakui. Menu B zaczyna się od guacamole po azjatycku – awokado z czerwoną cebulą, pomidorkami cherry, ogórkiem oraz sosem unagi, sojowym i sambalem. Następnie podawany jest pad thai z tofu i warzywami – tradycyjny makaron ryżowy z cukinią, papryką, marchewką i jajkiem, wykończony kolendrą, szczypiorkiem i chrupiącymi orzeszkami. Deserem jest intensywnie czekoladowe brownie z sosem wiśniowym. Czy może być lepiej?

Skórka Bistro Wino | Białystok

Restaurant Week 2025
Restaurant Week® 2025: mat. promocyjne restauracji Skórka Bistro Wino

Są restauracje, które zachwycają smakiem i do których chce się wracać – taką właśnie jest Skórka Bistro Wino przy ul. Włókienniczej 3 w stolicy Podlasia. To miejsce, w którym menu zmienia się wraz z porami roku, a na talerzu zawsze królują świeże, sezonowe składniki w autorskiej interpretacji. Specjalnie na RestaurantWeek® powstało menu pełne niebanalnych smaków. Wśród propozycji znaleźć można m.in. pierś z kaczki z purée z topinamburu i chałwy z karmelizowanymi marchewkami, a także halibuta z sosem szafranowym, dzikim brokułem i pudrem z kopru. Na deser serwowana jest lawendowa papierówka z lodami śmietankowymi i kruszonką albo pudding śmietankowy z miso-toffi i malinowymi sezamkami. Obłęd – tak jednym słowem można podsumować kulinarne doznania w Skórka Bistro Wino.

Śniadaniowe zaklęcia: shokupan, szakszuka, brioche. Spróbujesz ich na BreakfastWeek

Vidok | Bydgoszcz

Restaurant Week 2025
Restaurant Week® 2025: mat. promocyjne restauracji Vidok

A teraz, zgodnie z rekomendacją Foodies przemieszczamy się na ul. Konną 10, do miejsca, które zachwyca nie tylko widokiem, ale przede wszystkim wyrafinowaną kuchnią. Vidok to restauracja, w której każdy posiłek staje się małym dziełem sztuki – pełnym aromatów, kolorów i zaskakujących połączeń. Tu klasyczne techniki kulinarne spotykają się z nowoczesną fantazją, a efektem są dania, które pamięta się długo po wyjściu. Specjalnie na Festiwal Chef przygotował dwie wyjątkowe propozycje. Menu A rozpoczyna się od intensywnego w smaku bulionu grzybowo-gęsiego z ravioli z ossobuco, podanego z chutneyem pomidorowym i smażonymi shimeji. W daniu głównym króluje risotto z szarpaną kaczką, z purée z modrej kapusty, edamame i pudrem z buraka. Deser to finezyjne crème brûlée o smaku rokitnika, wzbogacone sorbetem porzeczkowym i ciastkiem cygaretkowym. Menu B to z kolei gra smaków i faktur: carpaccio z dyni piżmowej z gorgonzolą i chipsem z pietruszki, delikatny karmazyn z emulsją ze skorupiaków i ziemniakami Hasselback, a na koniec subtelny Sea Buckthorn Curd z włoską bezą i cytrynowym akcentem.

Bellevue | Szczecin

Restaurant Week® 2025: mat. promocyjne restauracji Bellevue

Pora na znakomitą rekomendację Foodies – Bellevue! To restauracja mieszcząca się przy ul. 3 Maja 22 w Szczecinie, w której każde danie jest małą francuską przygodą: od kremowych zup i aromatycznych mięs, po deserowe propozycje zachwycające smakiem i wyglądem. Bellevue łączy elegancję z przyjemnością jedzenia, tworząc doświadczenie, do którego chce się wracać. Wśród festiwalowych propozycji znajdziesz tu francuską zupę cebulową z grzanką z serem raclette, filet z kaczki Mulard z galette z buraka, kremowym purée ziemniaczanym, konfitowanym jabłkiem i sosem porto oraz klasyczne tarte au citron z kruchego ciasta z kremem cytrynowym. Alternatywnie możesz spróbować rillettes z wędzonego łososia na chrupiącej bagietce z piklami, doradę z ratatouille prowansalskim, pieczonym w popiele ziemniakiem
i pistou z natki pietruszki oraz crème caramel z solą Maldon. Brzmi dobrze, prawda?

Zobacz również
play of battle

Dębowa | Śląsk

Restaurant Week® 2025: mat. promocyjne restauracji Dębowa

W Bielsku-Białej, przy Alei Armii Krajowej 220, Restauracja Dębowa zaprasza na kulinarną podróż, gdzie europejska kuchnia łączy się z górskimi inspiracjami. Stylowe wnętrza i przyjazna atmosfera sprawiają, że to idealne miejsce na spotkania z rodziną, przyjaciółmi lub spokojny wieczór w dobrym towarzystwie. Menu A zachwyca rillettes z kaczki z kiszoną cukinią, purée z pieczonego jabłka i tostowanym pieczywem, kartaczami z policzkami wołowymi w demi-glace grzybowym z piklowaną cebulą i szczypiorkiem, oraz czekoladowym brownie z chantilly kawowym, wiśniami flambirowanymi wiśniówką i gałką lodów bakaliowych. Alternatywnie zjesz rydze na białym winie z plackiem rösti i dojrzewającym serem, łososia pieczonego na sałatce tabbouleh z sosem tymiankowym oraz ponownie czekoladowe brownie.


Copyright © Going. 2024 • Wszelkie prawa zastrzeżone

Do góry strony