Czytasz
Port Royal też ma festiwal. Summer Feast ucieszy wszystkich smakoszy

Port Royal też ma festiwal. Summer Feast ucieszy wszystkich smakoszy

Lubisz owoce morza i ryby? Stołeczny Port Royal to jeden z najlepszych adresów, by ich skosztować. Przez całe lato możecie dołączyć do Summer Feast 2024.

Od 5 czerwca do 15 września w Port Royal w Warszawie odbywać się będą tematyczne akcje, związane z poszczególnymi potrawami lub kuchniami. W ramach Summer Feast skosztujemy rozmaitych morskich specjałów. Co dokładnie będzie się więc działo?

Festiwal Ostryg

Jeszcze tylko do niedzieli trwa 14 edycja Festiwalu Ostryg. Po pierwsze wydarzenie Summer Feast i wysoko stawia poprzeczkę pozostałym akcjom. Na miejscu zjecie je nie tylko w formie zapiekanej, ale też w ramach specjalnych dań, przygotowanych na ich podstawie.

Ceviche Party

Od 19 do 23 czerwca ustawiamy autorespondery na: przepraszam, nie mogę, jestem w Meksyku i Peru. W ramach Ceviche Party będziemy bowiem delektować się przekąskami, nachosami i koktajlami, które pozwolą nam poczuć się jak w Ameryce Łacińskiej.

Summer Feast
Oyster Bar na Festiwalu Ostryg w ramach Summer Feast, fot.materiały prasowe

Tuna

Fanatycy rybnych delikatesów notują w kalendarzu daty 10-14 lipca. Wtedy do Port Royal wpływa 40-kilogramowy tuńczyk bluefin. Przez pięć dni będziemy smakować go w różnych wydaniach. Zjemy tatara, ceviche, carpaccio, a także soczyste steki.

White Marlin

Z kolei na przełomie lipca i sierpnia będziemy eksplorować paletę smaków białego marlina. Skosztujemy go zarówno w wersji surowej, jak i na gorąco. To rzadka okazja, więc warto ją dobrze wykorzystać. Akcja potrwa od 31 lipca do 4 sierpnia.

Sprawdź też

Asian Fusion

W czerwcu byliśmy w Meksyku i Peru, a od 7 do 11 sierpnia czeka nas wyprawa na Wschód. Asian Fusion to bowiem menu pełne smaków i aromatów, którymi zasłynął ten region świata. Można ożywić wspomnienia z wyjazdów, zacząć snuć wycieczkowe plany albo po prostu cieszyć się, że nie trzeba opuszczać Warszawy, by ich skosztować.

Festiwal Ostryg

Dla osób, które nie zdały egzaminu na Festiwal Ostryg numer 14, zaplanowana jest sesja poprawkowa. Repeta odbywa się od 12 do 15 września. Zjemy tam zarówno dania, serwowane w czerwcu, jak i całkiem nowe kompozycje. W końcu jublieuszowa 15 edycja zobowiązuje. Widzimy się przy Oyster Barze.

Kolacja na 6 rąk – i to najlepszych w swoim fachu. Wyjątkowy wieczór w Bristolu

Copyright © Going. 2021 • Wszelkie prawa zastrzeżone