Clubbing przed pandemią, barwni rezydenci i nocne szaleństwa – sprawdźcie serię rozmów Jasna 1 in a few words
Wychowany na Ślizgu i DosDedos. Wielbiciel kuchni Dariusza Barańskiego i…
„Kluby to nie tylko miejsca, to przede wszystkim ludzie” – Jasna 1 in a few words to nowa, 4-odcinkowa seria luźnych rozmów z reprezentantami warszawskiej miejscówki. W każdym z odcinków poznacie osoby związane z Jasną, posłuchacie ich wspomnień i anegdot, które przybliżą Wam historię jednego z najciekawszych klubów w Polsce.
Jasna 1 należy bez wątpienia do czołówki polskich klubów. Intrygujące i odważne bookingi, muzyka wychodząca poza taneczną elektronikę, niezapomniane dekoracje i atmosfera sprawiły, że miejsce to stało się ważnym punktem na klubowej mapie Warszawy.
W październiku Jasna obchodziła 3 urodziny, wchodząc tym samym w czwarty rok działalności. Niestety, skrzydła tej prężnie działającej inicjatywy podcięły pandemiczne realia. Nasze ulubione taneczne miejsca zostały zamknięte, podczas gdy comiesięczne koszty stałe pozostały bez zmian. W tym niezwykle ciężkim dla promotorów, artystów i społeczności klubowej czasie Jasna mocno podkreśla wartość klubowego środowiska i tworzących je ludzi.
W ramach serii Jasna 1 in a few words kadra menadżerska, rezydenci, barmanami i przyjaciele klubu opowiedzą Wam o ich przygodzie z tym miejscem, skupiając się na tym, co wyróżnia je na tle innych klubów. Z 4-odcinkowej serii dowiecie się między innymi o początkach powstania klubu i jego idei, szczegółach identyfikacji graficznej, posłuchacie wspomnień z pamiętnych wizyt Acid Arab czy Stefa Mendesidisa oraz dowiecie się, co stanowi o sile lokalu.
Dotychczas ukazały się dwa odcinki, w trakcie których usłyszeliśmy między innymi Mateusza Cyryla, Kovvalsky’ego, Roberta Serka, Olę Teks, grafika Karola Jaworskiego czy pracującego na barze Kubę Dębowskiego.
Jasna wystartowała również z własnym merchem, idealnym dla klubowych fanatyków! Dwie nowe, wyjątkowe slipmaty (z których jedna jest pochwałą nocnego szaleństwa, zaś druga pamiętnych poranków) oraz limitowane koszulki znajdziecie na ich bandcampowym sklepie.
Na mieście chodzą ploty, że również stołeczne Luzztro ma w planach podobny cykl rozmów! Bądźcie na bieżąco i obserwujcie ich działania na Facebooku.
Wychowany na Ślizgu i DosDedos. Wielbiciel kuchni Dariusza Barańskiego i restauracji Daniela Pawełka. Chciałbym przeczytać Zaprzeczenie śmierci Ernesta Beckera, ale pewnie prędzej kupię The Savoy Cocktail Book Harry'ego Craddocka. Lubię klasyczne koktajle, zakupy w Boucherie de Varsovie i na Hali Mirowskiej.