Czytasz
Organizujemy wideokonferencję online „Odmrażanie kultury w praktyce: restauracje, bary i klubokawiarnie” – oglądajcie już 2 czerwca!

Organizujemy wideokonferencję online „Odmrażanie kultury w praktyce: restauracje, bary i klubokawiarnie” – oglądajcie już 2 czerwca!

Odmrażanie kultury debata wideokonferencja gastronomia Pacyfik Lunapark Warmut Going.talks

Po kilku tygodniach gotowania w domu i zamawiania jedzenia na dowóz nadszedł upragniony III etap odmrażania polskiej gospodarki, w którym umożliwiono ponowne otwarcie lokali gastronomicznych.

Od 18 maja możemy ponownie odwiedzać nasze ulubione restauracje, bary i kawiarnie. Konsumpcja posiłków w lokalach obarczona jest jednak szczególnymi zasadami, jak np. limit osób w lokalu, częste dezynfekcje stolików, zachowanie bezpiecznych 2-metrowych odstępów, a także noszenie maseczek i rękawiczek przez obsługę.

Jak wyglądały pierwsze dni działania lokali? Jakie wyzwania oraz jakie możliwości stoją przed pracownikami gastronomii? Wreszcie – na co powinni nastawić się goście podczas swoich wizyt w lokalach i jak unikać ryzyka zachorowań? Odpowiedzi na te pytania postarają się dostarczyć goście wideokonferencji z cyklu Going.talks, którą poprowadzi Jagoda Domańska. “Odmrażanie kultury w praktyce: restauracje, bary i klubokawiarnie” już 2 czerwca, a udział w niej wezmą:

  • Rita Aniołowska – Mewa Towarzyska, TAN, Fidel (Sopot)
  • Andrzej Bobak – HotSpot, Zazo Beach Bar, Urban Garden, FoRest, Bikini Beach Bar, GAJ (Wrocław)
  • Filip Bywalec – Sztauwajery (Katowice)
  • Krzysztof Stelmach – Lunapark, Warmut, Niebo, Żarcie Na Kółkach, Raj w Niebie, Piekło, GRAM, Hocki Klocki, Wata Cukrowa (Warszawa)
  • Magda Hołubiczko – Międzymiastowa, Bezogródek, Bubble Toast, Molám Thai Canteen & Bar, Prozak 2.0 (Kraków)
  • Sylwia Zarembska – Bar Pacyfik (Warszawa)

Chcemy edukować naszych odbiorców i dawać im wskazówki, jak prawidłowo zaplanować wizytę w restauracji, barze czy kawiarni. Jakich zasad przestrzegać, czego nie robić, co mieć ze sobą, w jaki sposób poruszać się po lokalu etc. Nasza wtorkowa wideokonferencja będzie miała na celu przybliżenie tego, jak od momentu uwolnienia tego sektora radzi sobie gastronomia, na jakie trudności musiała napotkać, jakie wyzwania przed nimi stoją i jak poradzili sobie z pierwszą falą chętnych gości.

Pamiętajcie też, że podczas pierwszej debaty, w której bohaterami byli przedstawiciele instytucji kultury (m.in. Centrum Nauki Kopernik, POLIN – Muzeum Historii Żydów Polskich czy Muzeum Śląskie), Going. dowiedział się więcej o przygotowaniach do reaktywacji muzeów i galerii sztuki, stwarzając tym samym pole do wspólnej dyskusji, wymiany doświadczeń, a także określenia zagrożeń i szans, jakie daje post-pandemiczna rzeczywistość. Po zakończeniu debaty rozmówcy nawiązali ze sobą kontakt i zadeklarowali chęć współpracy. Cel drugiego wideo-spotkania jest podobny, a więc nade wszystko: stworzenie przestrzeni do wymiany informacji, dążenie do większej integracji w obrębie branży i wypracowanie wspólnego głosu. 

Rozmowa odbędzie się 2 czerwca o godz. 12:00 i będzie transmitowana na żywo na facebookowej stronie Going.

Pamiętajcie, że profilaktyka, higiena i przestrzeganie zasad w kontaktach międzyludzkich to teraz bardzo istotne sprawy. Poniżej przeklejamy Wam ważną informację:

– często i dokładnie myj ręce, używając mydła i wody

– kiedy kaszlesz lub kichasz, zakrywaj usta i nos – najlepiej chusteczką lub rękawem

– zachowaj co najmniej 1.5 metra odległości od osób, które kaszlą i kichają

Sprawdź też
Walentynki 2024

– unikaj skupisk ludzkich. Stosuj się do zaleceń i komunikatów dotyczących przeciwdziałania koronawirusowi

Jeśli masz objawy lub kontakt z osobą zakażoną, powiadom o tym telefonicznie stację sanitarno-epidemiologiczną pod numerem 800-190-590

Nie panikujcie, uważajcie!

Copyright © Going. 2021 • Wszelkie prawa zastrzeżone