Czytasz teraz
Koniec sezonu na festiwale? Pomyślcie jeszcze raz [RESTAURANT WEEK]
Kultura

Koniec sezonu na festiwale? Pomyślcie jeszcze raz [RESTAURANT WEEK]

Wyczucie czasu jest idealne. Dokładnie w momencie, gdy dopada nas gorszy nastrój związany z nagłym spadkiem temperatur, do akcji wkracza Restaurant Week i jego przepyszna oferta.

Restaurant Week – który już dawno ze skromnego tygodnia rozrósł się do ponad miesiąca – to festiwal sztuki kulinarnej. Tegoroczna edycja odbywa się od 4 października do 12 listopada pod hasłem #FoodSmellsGood. Szykujemy się zatem na ekscytujące, pobudzające zmysły zapachy, od których pocieknie nam ślinka. Najlepsi szefowie kuchni jak zawsze dołożą wszelkich starań, by zaskoczyć Was autorskimi kompozycjami smaków i aromatów. Jedno jest pewne: nikt nie wyjdzie z restauracji głody.

Zamysł jest prosty: wybieracie restaurację na stronie internetowej akcji i rezerwujecie w niej trzydaniowe menu w komplecie z koktajlem lub moktajlem w festiwalowej cenie od 69 zł. To świetna okazja, by przetestować nowe miejsce, ale też zajrzeć do ulubionej knajpki i sprawdzić, co specjalnego przygotowała z myślą o RW. W akcji bierze udział niemal 400 miejsc w całej Polsce. Na pewno nie zabraknie Wam zatem pomysłu na gastronomiczne podróże. Widzimy się w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, w Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku i na Warmii i Mazurach.

Restaurant Week
Restaurant Week w Hola Tapas Gdańsk, fot. materiały promocyjne

W ramach wiosennej akcji odwiedziliśmy na przykład AHAAN Thai Street Food i było pysznie!

Restaurant Week, ale to śniadanie

Równolegle z festiwalem po raz drugi rusza także Breakfast Week. Nie było innej możliwości – smakosze szturmowali restauracje w nowych porannych godzinach. Z troski o najpyszniejszy start dnia wybrane miejsca ponownie przygotowały menu śniadaniowe. W stałej cenie 33 zł skorzystacie nie tylko z jedzenia, ale też kawy. Skosztujecie Alproccino (cappuccino z kremowym mlekiem owsianym) lub Alprolatte (latte z pysznym mlekiem migdałowym). Proces rezerwacji wygląda identycznie, jak w wypadku regularnego Restaurant Weeka: wybieracie miejsce, godzinę wizyty i menu. Szukajcie ofert w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście i we Wrocławiu. Smacznego!

Zobacz również
Dziki robot

Copyright © Going. 2024 • Wszelkie prawa zastrzeżone

Do góry strony