Nowe menu Warmutu to ekstraklasa! Autorskie koktajle i komfort food na najwyższym poziomie – byliśmy, jedliśmy, opisujemy
"Znaczy ogólnie to interesowania, zainteresowania to dyskoteki, chłopaki i ogólnie…
Już dziś Warmut zaprezentuje nowe oblicze swojego menu – będzie pysznie i świeżo, a wermut w najróżniejszych formach ponownie wypełni nasze szklanki!
Przemierzając warszawskie Śródmieście w weekendowe wieczory, regularnie wpadamy do mieszczącego się w dawnym MDM-ie baru Warmut. Miejscówka sprzyja do posiadówek ze znajomymi i to nie tylko dzięki bogatej ofercie barowej, ale też pysznemu jedzeniu i wystrojowi, który należy do jednego z najbardziej stylowych w całej stolicy.
Po niemal roku od rozpoczęcia działalności lokalu, przyszedł czas na zmiany. Pierwszy wermut bar w Polsce postanowił odświeżyć nieco swoją kartę, a oficjalna premierą nowego menu odbędzie się już dzisiaj! Wydarzenie będzie częścią imprezowego cyklu Śródmieście Południowe.
Wśród nowości, które zagościły na kartach najnowszego menu wymienić należy m.in. kiełbaski jagnięce podawane z ostrym sosem, stek z selera w sosie z gorgonzoli i zielonym pieprzem oraz uwaga, nasz absolutny ulubieniec – kalmary z awokado w panko z aioli. Wszystkie potrawy standardowo idealnie łączą się z ziołowym smakiem i aromatem wermutu, który w nowym menu pojawi się w różnych, często zaskakujących wariacjach. Tu wspomnieć trzeba koniecznie o deserowym koktajlu Zabajone, łączącym słoną czekoladę z czerwonym wermutem! A wyobraźcie sobie, że to tylko część z tych najświeższych pozycji. Nam już cieknie ślinka!
Wszystko wskazuje na to, że częstotliwość naszych odwiedzin Warmuta będzie w najbliższym czasie zdecydowanie wzmożona. Ale chyba sami nas rozumiecie. Widzimy się na miejscu!
"Znaczy ogólnie to interesowania, zainteresowania to dyskoteki, chłopaki i ogólnie takie takie. Ale w miarę to nauka mnie najbardziej kręci i w ogóle mam nadzieję na przyszłość". Ponadto uliczne trendy, szeroko pojęty lifestyle i eksplorowanie warszawskich zakamarków. Często nie śpię, bo scrolluję TikToka.