„Kluby to nie tylko miejsca, to przede wszystkim ludzie” – Jasna 1 in a few words to nowa, 4-odcinkowa seria luźnych rozmów z reprezentantami warszawskiej miejscówki. W każdym z odcinków poznacie osoby związane z Jasną, posłuchacie ich wspomnień i anegdot, które przybliżą Wam historię jednego z najciekawszych klubów w Polsce.
Jasna 1 należy bez wątpienia do czołówki polskich klubów. Intrygujące i odważne bookingi, muzyka wychodząca poza taneczną elektronikę, niezapomniane dekoracje i atmosfera sprawiły, że miejsce to stało się ważnym punktem na klubowej mapie Warszawy.
W październiku Jasna obchodziła 3 urodziny, wchodząc tym samym w czwarty rok działalności. Niestety, skrzydła tej prężnie działającej inicjatywy podcięły pandemiczne realia. Nasze ulubione taneczne miejsca zostały zamknięte, podczas gdy comiesięczne koszty stałe pozostały bez zmian. W tym niezwykle ciężkim dla promotorów, artystów i społeczności klubowej czasie Jasna mocno podkreśla wartość klubowego środowiska i tworzących je ludzi.
W ramach serii Jasna 1 in a few words kadra menadżerska, rezydenci, barmanami i przyjaciele klubu opowiedzą Wam o ich przygodzie z tym miejscem, skupiając się na tym, co wyróżnia je na tle innych klubów. Z 4-odcinkowej serii dowiecie się między innymi o początkach powstania klubu i jego idei, szczegółach identyfikacji graficznej, posłuchacie wspomnień z pamiętnych wizyt Acid Arab czy Stefa Mendesidisa oraz dowiecie się, co stanowi o sile lokalu.
Dotychczas ukazały się dwa odcinki, w trakcie których usłyszeliśmy między innymi Mateusza Cyryla, Kovvalsky’ego, Roberta Serka, Olę Teks, grafika Karola Jaworskiego czy pracującego na barze Kubę Dębowskiego.
Jasna wystartowała również z własnym merchem, idealnym dla klubowych fanatyków! Dwie nowe, wyjątkowe slipmaty (z których jedna jest pochwałą nocnego szaleństwa, zaś druga pamiętnych poranków) oraz limitowane koszulki znajdziecie na ich bandcampowym sklepie.
![](https://goingapp.pl/more/wp-content/uploads/2020/12/129069411_1853570771460937_8384168054533838212_o-768x1024.jpg)
Na mieście chodzą ploty, że również stołeczne Luzztro ma w planach podobny cykl rozmów! Bądźcie na bieżąco i obserwujcie ich działania na Facebooku.
Wychowany na Ślizgu i DosDedos. Wielbiciel kuchni Dariusza Barańskiego i restauracji Daniela Pawełka. Chciałbym przeczytać Zaprzeczenie śmierci Ernesta Beckera, ale pewnie prędzej kupię The Savoy Cocktail Book Harry'ego Craddocka. Lubię klasyczne koktajle, zakupy w Boucherie de Varsovie i na Hali Mirowskiej.