Otwarcie FOOD TOWN w Fabryce Norblina z Proceente i Bartkiem Królikiem
Kolektywny umysł członków redakcji Going. MORE
Już 22 października rusza FOOD TOWN w Fabryce Norblina – największy food hall w Warszawie. Trzydniowy weekend Wielkiego Otwarcia jest wypełniony po brzegi graniem i tastingiem.
W piątek wnętrze hali eventowej wypełnią tłuste hiphopowe werble i stopy w ramach Warsaw Generation Beats. Pełną moc Fabryka Norblina pokaże w sobotę podczas koncertów m.in. Bartka Królika oraz DJ-setów. Wydarzenie poprowadzi Hirek Wrona i MC Proceente. Głodni wrażeń na dokładkę dostaną dwudniową serię warsztatów kulinarnych. Pierwszy weekend FOOD TOWN zapowiada żywy ogień przez całą jesień.
FOOD TOWN to kolejna po KinoGramie i BioBazarze lifestylowa przestrzeń Fabryki Norblina. Dla głodnych wrażeń powstaje pięć hal wypełnionych barami, konceptami gastronomicznymi i życiem. Największa z nich została stworzona specjalnie dla koncertów, imprez, pokazów, wystaw i wspólnej celebracji. Pełnię swoich możliwości pokaże od pierwszej chwili otwarcia.
Muzyczny tasting
W piątek 22 października FOOD TOWN pokonuje jesień imprezą z cyklu Warsaw Generation Beats. Parkiet i serca rozpali międzypokoleniowa konfrontacja legendy hiphopowej sceny z wschodzącymi gwiazdami oraz połączeniem różnych technik mixu. Podczas WGB zetrą się artyści, których daty urodzenia dzielą przynajmniej 2 dekady, czyli DJ 600V oraz Staszek Selektah i DJ MARIANO MBH.
Muzyczny tasting podkreśli wielowymiarowe możliwości kulinarne food hallu w Fabryce Norblina. Pięć hal FOOD TOWN wypełnionych jest kawiarniami, restauracjami śniadaniowymi, bardzo szeroką ofertą obiadową obejmującą różne kuchnie europejskie, bliskowschodnie, azjatyckie, tex-mex i amerykańską oraz niestandardowymi konceptami vege. Podczas Wielkiego Otwarcia na głodnych wrażeń czeka też seria warsztatów kulinarnych prowadzonych przez nietuzinkowych szefów kuchni.
Za bary z jesienią
Headlinerem FOOD TOWN są cztery bary prowadzone przez Cocktail Art Managera Adama Grądziela oraz Beverage Directora Tomka Małka – zwycięzcy 66 konkursów barmańskich na całym świecie, 4-krotnego Mistrza Świata Roadhouse World Final. Tworzymy naprawdę niesamowite miejsce, które zachwyci gości różnorodnością i jakością! – mówi Tomek Małek – Mamy bary w stylu azjatyckim, aperitivo, klasycznym, koktajle lov ab, mocktaile, wszystkie przygotowywane na bazie domowych składników i autorskich koncepcji. Całość w duchu minimal waste. Wysoki poziom barów jest wynikiem bardzo dużego nacisku na szkolenia pięćdziesięcioosobowego teamu barmańskiego. Za aspekt edukacyjny odpowiada Head of Training, Maciej Szymański
FOOD TOWN każdego dnia dba o mikroklimat. Otwarty na głodnych wrażeń w mglisty poranek i jesienną słotę, ciemny wieczór i wietrzną noc. Bary trzymają atmosferę, koncepty nadają tempo, muzyka podnosi energię. Każdy dzień to nowa porcja doznań. Oficjalna komunikacja FOOD TOWN prowadzona jest pod #GŁODNIWRAŻEŃ.
Więcej info o otwarciu
Kolektywny umysł członków redakcji Going. MORE