Czytasz
Otwarcie FOOD TOWN w Fabryce Norblina z Proceente i Bartkiem Królikiem

Otwarcie FOOD TOWN w Fabryce Norblina z Proceente i Bartkiem Królikiem

Już 22 października rusza FOOD TOWN w Fabryce Norblina – największy food hall w Warszawie. Trzydniowy weekend Wielkiego Otwarcia jest wypełniony po brzegi graniem i tastingiem.

food town
mat. promocyjne

W piątek wnętrze hali eventowej wypełnią tłuste hiphopowe werble i stopy w ramach Warsaw Generation Beats. Pełną moc Fabryka Norblina pokaże w sobotę podczas koncertów m.in. Bartka Królika oraz DJ-setów. Wydarzenie poprowadzi Hirek Wrona i MC Proceente. Głodni wrażeń na dokładkę dostaną dwudniową serię warsztatów kulinarnych. Pierwszy weekend FOOD TOWN zapowiada żywy ogień przez całą jesień.

FOOD TOWN to kolejna po KinoGramie i BioBazarze lifestylowa przestrzeń Fabryki Norblina. Dla głodnych wrażeń powstaje pięć hal wypełnionych barami, konceptami gastronomicznymi i życiem. Największa z nich została stworzona specjalnie dla koncertów, imprez, pokazów, wystaw i wspólnej celebracji. Pełnię swoich możliwości pokaże od pierwszej chwili otwarcia.

Muzyczny tasting

W piątek 22 października FOOD TOWN pokonuje jesień imprezą z cyklu Warsaw Generation Beats. Parkiet i serca rozpali międzypokoleniowa konfrontacja legendy hiphopowej sceny z wschodzącymi gwiazdami oraz połączeniem różnych technik mixu. Podczas WGB zetrą się artyści, których daty urodzenia dzielą przynajmniej 2 dekady, czyli DJ 600V oraz Staszek Selektah i DJ MARIANO MBH.

food town
mat. promocyjne

Muzyczny tasting podkreśli wielowymiarowe możliwości kulinarne food hallu w Fabryce Norblina. Pięć hal FOOD TOWN wypełnionych jest kawiarniami, restauracjami śniadaniowymi, bardzo szeroką ofertą obiadową obejmującą różne kuchnie europejskie, bliskowschodnie, azjatyckie, tex-mex i amerykańską oraz niestandardowymi konceptami vege. Podczas Wielkiego Otwarcia na głodnych wrażeń czeka też seria warsztatów kulinarnych prowadzonych przez nietuzinkowych szefów kuchni.

Za bary z jesienią 

Headlinerem FOOD TOWN są cztery bary prowadzone przez Cocktail Art Managera Adama Grądziela oraz Beverage Directora Tomka Małka – zwycięzcy 66 konkursów barmańskich na całym świecie, 4-krotnego Mistrza Świata Roadhouse World Final. Tworzymy naprawdę niesamowite miejsce, które zachwyci gości różnorodnością i jakością! – mówi Tomek Małek – Mamy bary w stylu azjatyckim, aperitivo, klasycznym, koktajle lov ab, mocktaile, wszystkie przygotowywane na bazie domowych składników i autorskich koncepcji. Całość w duchu minimal waste. Wysoki poziom barów jest wynikiem bardzo dużego nacisku na szkolenia pięćdziesięcioosobowego teamu barmańskiego. Za aspekt edukacyjny odpowiada Head of Training, Maciej Szymański

mat. promocyjne

FOOD TOWN każdego dnia dba o mikroklimat. Otwarty na głodnych wrażeń w mglisty poranek i jesienną słotę, ciemny wieczór i wietrzną noc. Bary trzymają atmosferę, koncepty nadają tempo, muzyka podnosi energię. Każdy dzień to nowa porcja doznań. Oficjalna komunikacja FOOD TOWN prowadzona jest pod #GŁODNIWRAŻEŃ.

Więcej info o otwarciu

Copyright © Going. 2021 • Wszelkie prawa zastrzeżone