Czytasz
Smakowite bestsellery – trwa Restaurant Week | Going. FOODIES

Smakowite bestsellery – trwa Restaurant Week | Going. FOODIES

Za kulisami, Lublin, mat. promocyjne Restaurant Week

Od 29 maja możemy zasiąść w naszych ulubionych restauracjach. Wróciły ukochane knajpy, które przez okres lockdownu rozpieszczały nas ofertą na wynos. Od 9 czerwca Restaurant Week zaprasza na kulinarne bestsellery, którymi cieszyć będziemy się na miejscu.

Ogólnopolskie święto smakoszy powraca. W tym roku pod mocnym hasłem: “IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji”. W parunastu miastach zamówimy 2-daniowe zestawy z deserem w atrakcyjnych cenach. Dzięki Restaurant Week możemy poznać różne gastro miejscówki, do których na co dzień raczej byśmy się nie udali, odkryć smaki, do których nie byliśmy przyzwyczajeni, lub przekonać się do kuchni, która nie byłaby naszym pierwszym wyborem. A to wszystko za jedyne 59 zł od osoby. To niewielka cena za super posiłek a przy okazji sposób na wsparcie branży gastronomicznej, która przez pandemię mocno ucierpiała. Wiosenna edycja zapowiada się naprawdę konkretnie więc szans na pomoc będzie sporo.

3 tygodnie, 400 restauracji i 14 regionów – pomiędzy 9 a 27 czerwca będziemy mogli najeść się naprawdę do syta. Już teraz można rezerwować swoją ucztę na stronie www.RestaurantWeek.pl. Jeśli uwielbiacie styl fusion Za kulisami w Lublinie z pewnością Was usatysfakcjonuje, jeśli chodzi Wam po głowie kuchnia tradycyjna konieczne odwiedźcie restaurację Niepospolita w tym samym mieście. W białostockiej Kwestii Czasu zjecie posiłki przygotowane z regionalnych produktów Podlasia, a w warszawskiej Himalaya Yeti, która na Restaurant Week debiutuje w tym roku, skosztujemy egzotycznej kuchni nepalskiej. Adresy, które wymieniliśmy to zaledwie ułamek bogatej oferty, jaka czeka na nas od 9 czerwca, nie tylko w ogródkach, ale i wnętrzach lokali. Restaurant Week to idealny moment na świętowanie otwarcia gastronomii. W Festiwalu wezmą udział restauracje m.in.: z Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia, Warszawy, Poznania, Łodzi, Szczecina, Białegostoku, Rzeszowa oraz regionów Silesii, Lubelskiego i Podhala. Dodatkowo, wydarzenie, tak jak i w poprzednich edycjach, odbywa się formule #zerowaste, zgodnie z hasłem #SzanujJedzenie.

Festiwal wspiera również hotele, zapraszając na parodniowe doświadczenie (nie tylko) kulinarne.

–  Tegoroczny Restaurant Week będzie szczególny z kilku powodów. Festiwal ma za zadanie pomóc restauracjom odrodzić się po kilku miesiącach zamknięcia. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu wspaniałych Gości to się uda! Ponadto podczas wiosennej edycji Goście, poza utęsknioną atmosferą restauracji, doświadczą popisowych dań stworzonych w wiodących restauracjach. Festiwalowa edycja bestsellerowych dań będzie więc przede wszystkim przedstawieniem najlepszych restauracji “w pigułce” – tak, aby Goście prócz samej atmosfery restauracyjnej mogli poczuć również najchętniej wybierane smaki w restauracjach

Sprawdź też

mówią Paweł Światczyński i Maciej Żakowski, organizatorzy Restaurant Week.

mat. promocyjne

Flagowego menu każdej z restauracji będziecie mogli skosztować ze specjalną promką. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł (-10 zł z BLIK) . Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. 

Rezerwacji można dokonać tutaj.

Copyright © Going. 2020 • Wszelkie prawa zastrzeżone